Fynske æbler i kasse fra Ørskov Frugt

Om Ørskov Frugt

Ørskov Frugt Bi

Frugt fra fynske plantager
fyldt med familietraditioner

Fynsk frugtavl
gennem generationer

Du kan smage, når din frugt kommer af den fynske muld. Når din frugt er vokset frem i det danske sommervejr. Når din frugt er et ægte, lille håndværk - passet, plejet og plukket i hænderne af familien Ørskov. Det kan du smage.

Gennem tre generationer har vores familie haft fingrene i den sydfynske muld – værnet om den og dyrket den. Så du kan nyde dejlige, lokale æbler, pærer og bær en stor del af året. Og så vi kan holde den fynske frugtavl-kultur i hævd.</p><p>De første frugttræer plantede min farfar, Niels Ørskov senior, i vores baghave. I dag ligger plantagerne som grønne perler langs de snoede, fynske landeveje. Den største strækker sig fra familiens husmandssted i Oure til den hyggelige havneby Lundeborg. Her pryder tusindvis af frugttræer det i forvejen naturskønne, sydfynske landskab.

Vores lange tradition for frugtavl har lært os, at frugt og bær kræver nærvær, omhu og tålmodighed. I frugthaven går tiden langsommere og naturen bestemmer. Derfor planter, beskærer og høster vi også med hænderne. Vi giver frugten de bedste betingelser – også i den korte rejse fra vores jord til dit bord.

Når du så står med æblet, pæren, jordbærret eller kirsebærret og tager en bid. Ja, så kan du smage varmt solskin. Grå regnvejrsdage. Nye og gamle sorter. Håndarbejdet i plantagen. Og den fynske muld. Du kan smage, at din frugt er fra Ørskov Frugt.

Niels Ørskov

Frugtavler

Thomas & Niels Ørskov - 2. og 3. generation i Ørskov Frugt
Sylvest Jensen Luftfoto; Det Kgl. Bibliotek. – Ørskov Frugt 1961
Ørskov Frugts plantage set fra oven
Niels Ørskov senior og familie i 1940'erne
Niels Ørskov i æbleplantagen
Niels Ørskov senior og Thomas Ørskov i 1950'erne