Vores ansvar for naturen

Naturen er vores ansvar
at værne om

Ørskov Frugt Bi

For os er naturens
velbefindende altafgørende

Omtanke for
vores jord

Jorden giver os eksistensberettigelse. Derfor er det også naturligt for os at passe godt på den.

For os er det vigtigt, at grundstenen i vores arbejde er den højst mulige faglighed og ekspertise. Således kan vi bruge jorden og råvarerne bedst muligt, og reducere vores aftryk på naturen.

I plantagerne planter vi løbende flere frugttræer til gavn for CO2'en. Samtidig etablerer vi drypvandingssystem, så vi kan reducere vores forbrug af vand og gødning markant og derved påvirke grundvand og dyreliv mindst muligt.

Drypvanding er med til at reducere vores vandforbrug med ca. 70 %, mens gødning reduceres med 66%. For at mindske vores vandforbrug yderligere genbruger vores sorteringsanlæg også det vand, der er i omløb.

Bier, mariehøns og andre nyttedyr er vigtige for naturen, bestøvning og vores virke. Derfor gør vi vores til at give dem gode betingelser. Vi lader dele af vores jord stå uberørt som vild natur og vi etablerer vild blomsterbrak til gavn for biodiversiteten.

Vild blomsterbrak gavner biodiversiteten

Vi udnytter
hele værdikæden

Gennem hele vores sæson sorterer vi vores frugt og bær. Det gør vi blandt andet for at udnytte hver frugt til den er bedst til. Nogle frugter egner sig ikke som spisefrugt. For at undgå madspild, presser vi dem i stedet til den dejligste most og saft på Ørbæk Mosteri, der ligger tæt på plantagerne i Oure.

De små rester, som er tilbage efter pres, benyttes til produktion af biogas eller komposteres, så næringsstofferne gives tilbage til jorden og er til gavn for insekterne. Det synes vi er sund fornuft.

Ørbæk Mosteri - æblemost på Ørskov Frugts æbler

Kvalitet i vores
produkter

Gennem vores mange år i fødevarebranchen har vi altid haft kvalitet for øje. Vores produkter skal leve op til danske og europæiske standarder. Det stiller krav til både os og vores avlere, der altid har fødevaresikkerhed og god landbrugspraksis i fokus. Vores arbejde er funderet i HACCP-principperne og vi er stolte af vores fødevarecertificeringer FSSC22000 og økologi.

Ørskov Frugt signatur æble
Bi-stader i plantagen
Vild blomsterbrak gavner biodiversiteten

Frugt fyldt med
familietradition

Siden 1943 har familien Ørskov haft fingrene i den sydfynske muld – værnet om den, dyrket den. Så du kan nyde dejlige æbler, pærer og bær en stor del af året. De første frugttræer plantede Niels Ørskov senior i baghaven til familiens husmandssted i Oure. I dag ligger plantagerne som grønne perler langs de små, snoede landeveje.

Ørskov Frugt blomstring i plantagen